14, 15 en 16 september 2018, Spoorzone Tilburg

ronrienjan.jpg

Ongeveer 6  jaar geleden waren Rien van Linschoten (marketing) en Ron Tetteroo (creatief brein) op vakantie, en tijdens het nuttigen van wat Spaanse bieren en tapas vertelde Ron over zijn nieuwe avontuur, een foodtruck, en hoe leuk die festivals waren.

Rien was toen al enthousiast, maar toen hij Ron ging bezoeken op het Rollende Keuken Festival in Amsterdam was ie helemaal om. Dit was helemaal leuk voor ook Tilburg, dus met Rien zijn zakelijke inslag en ervaring op horeca gebied en Ron met de creatieve invulling en zijn know-how over de foodfestivals moest dit dus gewoon gaan gebeuren. Nu was het wel zaak nog wat enthousiaste partners in crime te vinden. Zo kwamen ze bij Jan Smulders ( productie gigant ) terecht, logische keuze zo bleek al heel snel, want ook Jan hoefde daar niet echt lang over na te denken. Nu nog een expert op het gebied van entertainment aantrekken, maar ook daar was al heel snel Erwin Schellekens ( Mundial en entertainment specialist ).

Na een avondje met z'n vieren in de kroeg wisten we het zeker: er moest een foodtruckfestival in Tilburg komen, we besloten om het gewoon te  gaan doen! Het voelde een beetje alsof vier kleine jongetjes buiten mochten spelen. In de voorbereiding hadden we veel lol samen, Veel leuke dingen bedenken... alleen die naam: hoe moest het festival gaan heten? We hebben wel honderd verschillende namen bedacht en omdat we er zelf niet uitkwamen hebben we de Tilburgers gevraagd met ons mee te denken. Uit alle inzendingen (meer dan 250!) hebben we toen Smaak Karavaan gekozen.
Het eerste jaar hebben we hard gewerkt om een tof festival neer te zetten en dat is gelukt. Veel Tilburgers waren verrast, het was echt iets nieuws in de stad. Inmiddels zijn we toe aan de derde editie en hebben we nog steeds het idee dat we lekker mogen buitenspelen. Het is echt superleuk om samen te werken met al die creatieve keukenprinsen- en prinsessen. Ieder jaar verzinnen we weer leuke, verrassende dingen. Zo hebben we al eens een MAFtoilet gehad (een soort minifestival waar je ook kon plassen), een bar volledig gebouwd en gerund door studenten van Fontys, kinderhoeken met heel veel zitzakken, toffe samenwerkingen met onder andere Hall Of Fame en European Social Innovation Week. Ook dit jaar hebben we weer toffe ideeën en ontstaan er spannende samenwerkingen op het terrein. Wij hebben er weer helemaal zin in!! Zien we je daar?"

Banner diner.jpg