15, 16 en 17 september 2017, Spoorzone Tilburg

ronrienjan.jpg

Vier jaar geleden zijn Rien van Linschoten (marketing) en Jan Smulders (productie en horeca) gaan kijken bij Rollende Keukens in Amsterdam, omdat Ron Tetteroo (deelnemers/keukens/creatief brein) daar stond met zijn rollende keuken, Rolling Rock Kitchen.

"Na een paar minuten op het terrein waren we allebei enorm enthousiast en wilde we dit ook graag in Tilburg organiseren. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en partner-in-crime Erwin Schellekens (programmering artiesten en theater) erbij gehaald. Na een avondje met z'n vieren in de kroeg wisten we het zeker: er moest een foodtruckfestival in Tilburg komen, we besloten om het gewoon te  gaan doen! Het voelde een beetje alsof vier kleine jongetjes buiten mochten spelen. In de voorbereiding hadden we veel lol samen, Veel leuke dingen bedenken... alleen die naam: hoe moest het festival gaan heten? We hebben wel honderd verschillende namen bedacht en omdat we er zelf niet uitkwamen hebben we de Tilburgers gevraagd met ons mee te denken. Uit alle inzendingen (meer dan 250!) hebben we toen Smaak Karavaan gekozen.
Het eerste jaar hebben we hard gewerkt om een tof festival neer te zetten en dat is gelukt. Veel Tilburgers waren verrast, het was echt iets nieuws in de stad. Inmiddels zijn we toe aan de derde editie en hebben we nog steeds het idee dat we lekker mogen buitenspelen. Het is echt superleuk om samen te werken met al die creatieve keukenprinsen- en prinsessen. Ieder jaar verzinnen we weer leuke, verrassende dingen. Zo hebben we al eens een MAFtoilet gehad (een soort minifestival waar je ook kon plassen), een bar volledig gebouwd en gerund door studenten van Fontys, kinderhoeken met heel veel zitzakken, toffe samenwerkingen met onder andere Hall Of Fame en European Social Innovation Week. Ook dit jaar hebben we weer toffe ideeën en ontstaan er spannende samenwerkingen op het terrein. Wij hebben er weer helemaal zin in!! Zien we je daar?"

Banner diner.jpg